De BMW R 1250 RS is een sporttourer met een sterk karakter. Geïnspireerd door de tweecilinder boxermotor met BMW ShiftCam-technologie staat deze al symbool voor zichtbare sportieve dominantie en onvervalst rijplezier. Dankzij de bescherming tegen weer en wind en de ontspannen zithouding en de hulpsystemen geniet je daarbij van elke bocht en elke kilometer – alleen of met z'n tweeën. Elke punch van de boxer drijft je daarbij vooruit – steeds verder. Op elke reis en bij iedere dynamische tussensprint. Vol zelfbewustzijn en vertrouwen verlang jij meer – en dat krijg je ook. Helemaal in de zin van #NeverStopChallenging.

test 2

MEER TREKKRACHT IN ELKE SITUATIE.

De boxermotor met beproefde BMW ShiftCam-technologie beschikt over twee verschillende inlaatnokkenasprofielen. Dankzij de variabele nokkenassenregeling overtuigt de aandrijving afhankelijk van de eisen met een soevereine loopcultuur, een hoge efficiëntie of een indrukwekkende koppelontwikkeling: voor een bijna aanvalslustige acceleratie. De verhoging tot het maximale koppel van 143 Nm is daarbij in elk toerentalbereik merkbaar: bij sprints op de inhaalstrook en bij krachtig optrekken uit de bocht.

R 1250 RS

SPORTIEF VAN VOOR TOT ACHTER.

Van de opvallende frontpartij met het iconische dagrijlicht en de nieuw vormgegeven led-richtingaanwijzers, via de hoge kuipruit en de volledige bekleding tot aan de korte, sportief slanke solo-achterkant: de R 1250 RS is een absoluut pure sporttourer. Zelfbewust en veilig. Prestatiegericht en dominant. Comfortabel en hongerig naar bochtenwerk. Net zoals de hele lijnvoering van de motor belooft. En precies zoals jij het wilt hebben.

DI22_000108157
DI22_000108158
DI22_000108156
DI22_000108159

MEER KEUZEMOGELIJKHEDEN.

Een boxer, drie gezichten. Van klassiek, puristisch, sportief, dynamisch tot opvallende elegantie: in elk van de drie kleurencombinaties komt het ongeëvenaard dynamische karakter van de sporttourer R 1250 RS perfect tot uiting.

Langer onderweg, minder tussenstops

De efficiënte rijmodus Eco vult vanaf nu de rijmodi Rain en Road standaard aan. Zo kun je kiezen tussen efficiënt rijden en de gebruikelijke dynamische sportiviteit. De statusweergave op het 6,5" TFT-display toont je de betreffende instelling. En de nieuwe optionele rijmodi Pro zorgen met Dynamic en Dynamic Pro voor meer performance onderweg.