NU IN DE SHOWROOM.

De nieuwe BMW R 1300 GS is een ‘next level GS’, die in alle opzichten klaar is om de koppositie in het segment van de ultieme touring enduro’s te prolongeren. Een nieuwe boxermotor met meer cilinderinhoud, een vermogen van 107 kW (145 pk) en een koppel van 149 Nm zorgt voor een hoger prestatieniveau. De van de GS vermaarde sublieme handling is verder verbeterd door het lagere gewicht. En door toonaangevende rijdersassistentiesystemen ervaart de rijder nog meer controle en veiligheid, zowel on- als offroad.

HIGHLIGHTS VOOR HIGH PERFORMERS.

DI23_000178151

Guiding light: Matrix-LED koplamp.

Opvallende breuk met het conventionele design: Het nieuwe symmetrische lichticoon. Groot- en dimlicht zijn geïntegreerd in één projectoreenheid. De richtingaanwijzer is geïntegreerd in de handbescherming.

DI23_000178154

Meer rijstabiliteit: EVO-Paralever.

Uitstekende rijsabiliteit en indrukwekkende rijeignschappen worden onder meer verkregen door de nieuwste generatie van het Paralever-systeem: De EVO-Paralever van BMW Motorrad.

DI23_000178186

Maximaal multifunctioneel: Het frameconcept

Compact voor maximaal rijplezier. Uw R 1300 GS is een slim samengesteld totaalpakket met heel veel componenten. Het hoofd- en achterframe bieden talloze mogelijkheden voor individualisatie.

BEREIK HET VOLGENDE NIVEAU.

Alles is gemaakt met uw behoeften in gedachten: rijcomfort van een volgend niveau. Het nieuwe Telelever-lagersysteem staat borg voor uitstekende rijeigenschappen. De GS-Flyline met de extra vlakke tank-buddyseatlijn zorgt voor een geheel nieuwe beweeglijkheid, licht manoeuvreren en een ontspannen zithouding. De grote ergonomische variatie geeft berijders met uiteenlopende eisen de mogelijkheid elk terrein te bedwingen. Dankzij het omgevingssensorsysteem van de optionele Riding Assistant houd u daarbij alles in de gaten.

DI23_000178157

Markante sound: Het uitlaatsysteem

Het standaard gemonteerde enkelpijps uitlaatsysteem produceert een onmiskenbaar boxergeluid - en stimuleert je om gewoon steeds verder te rijden.

DI23_000178155

Extra dynamisch: De GS-Flyline

De belijning benadrukt de dynamsche GS-Flyline - van het voorspatbord, de cockpit, tank en buddyseat tot aan de achterkant. De vlakke helling van de tank zorgt voor uitstekende ergonomie tijdens korte en lange afstanden.

KRACHTIGSTE BMW BOXERMOTOR OOIT.

In het ontwerp staat andermaal de legendarische tweecilinder boxermotor centraal, maar dan van een compacter formaat doordat de versnellingsbak onder de motor is gesitueerd en dankzij de nieuw ontwikkelde aandrijving voor de nokkenassen. Uit een cilinderinhoud van exact 1.300 cc levert de nieuwe boxer een vermogen van 107 kW (145 pk) bij 7.750 toeren per minuut en een koppel van 149 Nm bij 6.500 toeren per minuut. Daarmee is dit de krachtigste BMW boxermotor ooit in serieproductie.

P90521461_highRes_the-new-bmw-r-1300-g

Reiscomfort: Verstelbaar Windscherm.

Het standaard Sport-windscherm heeft een lichte en dynamische uitstraling en biedt uitstekend zicht op de weg. Het windscherm is eenvoudig verstelbaar voor de variabele wind- en weersbestendigheid.

DI23_000178153

Kort en goed: De achterkant.

De stijl oplopende, korte achterkant biedt talloze mogelijkheden voor individualisatie. Het achterdeel wordt standaard geleverd met de sportieve, slank gevormde duo-buddyseat. Samen met de functionele sporthandgreepbeugel wordt dit een optisch hoogtepunt en biedt het veel zitcomfort voor passagiers.

DI23_000178152

Uitstekende rijeigneschappen: EVO-Telelever.

Doelgerichtheid, rijstabiliteit, enthousiasme. De nieuwe BMW EVO-Telelever zorgt voor een transparent gevoel bij het voorwiel en een uniek rijgevoel.

Gelaagde media motorrad vet2

TERUGGEBRACHT TOT DE ESSENTIE.

Op naar nieuwe avonturen. Dankzij Keyless Ride kunt u eenvoudig opstappen en starten. U neemt plaats op de comfortabele standaard berijdersbuddyseat met een zithoogte variërend van 800 tot 890 mm. U zet de in de handbescherming geïntegreerde richtingaanwijzer aan en slaat af in de richting van de vrijheid. Met elke meter wordt het duidelijker: U zit op iets unieks. Het kan zo simpel zijn - ware grootsheid hoeft niet groter te zijn. Hier vind u geen overbodig onderdeel, want alles is toegespitst op de essentie van GS-rijden: op puur rijplezier.

Gelaagde media

Het strakke ontwerp, het unieke frame, de lichtgewicht aluminium tank - alles grijpt efficiënt en geïntegreerd in elkaar. Het subframe van gietaluminium is de basis voor eindeloze mogelijkheden. De standaard gietwielen en de aandrijflijn in Avus-zwart vormen samen met het hoofdframe een donkere afscheiding van het onderste gedeelte ten opzichte van het lichte voorste frame gedeelte. De compacte, lage voorkant zorgt voor uitstekend zicht op de weg. Een opvallende breuk met het conventionele design is de nieuwe symmetrische lichticoon - een opvallend beeld.

P90520722_highRes_the-new-bmw-r-1300-g
P90520723_highRes_the-new-bmw-r-1300-g
P90520720_highRes_the-new-bmw-r-1300-g
P90520727_highRes_the-new-bmw-r-1300-g

Let op: sommige in de video gepresenteerde kleuren zijn bij het actuele modellenpalet niet meer verkrijgbaar.  

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten onder voorbehoud. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de standaarduitvoering.