ONMISKENBAAR.

De XR combineert sportiviteit en performance op lange ritten, zonder compromissen. Dagenlang adrenaline, de ene na de andere bocht. 

Op de nieuwe F 900 XR snijd je deze bochten lang en moeiteloos aan – kilometer na kilometer. Alleen al het meeslepende design belooft pure performance. De rechte, ontspannen zitpositie én de bescherming tegen alle weersomstandigheden tonen vooral één ding aan: dat er maar één iemand beslist wanneer de rit voorbij is: jij. Dankzij de omvangrijke uitrusting ben je voor sportieve ritten en lange reizen net zo goed uitgerust als voor uitstapjes naar de stad. De F 900 XR is de motorfiets die bij jou en jouw sportieve instelling past.

Meteen is duidelijk dat de F 900 XR wil presteren. De opvallende LED-buisverlichting van de nieuw ontwikkelde koplampen onderstrepen het zelfbewuste karakter van de F 900 XR – een gevoel dat jij uitstekend kent. De kuippanelen bouwen die spannende dynamiek nog verder op. Een precies lijnenspel bepaalt het zelfverzekerde design. De slanke en optisch korte achterkant is daarbij een duidelijke verwijzing naar het sportieve DNA van deze held op de lange afstand.

Gelaagde media motorrad vet2

EXPRESSIEVE KLEUREN.

Alle drie designs accentueren de precies geplaatste ribben en de kenmerkende vlakken van de F 900 XR. Wat alle varianten ook gemeen hebben: pure drang naar voren.

Gelaagde media F900XR

DESIGN.

ERGOMIE.

Aan het eind van de dag heb je geen kilometer te weinig op de teller en geen kilometer teveel in je botten. Dat is de ergonomie van de F 900 XR. Die is volledig gericht op sportieve topprestaties op de lange afstand. Zo verover je achter de beschermende kuip de ene na de andere bocht. Maximale variatie geldt hierbij niet alleen voor de zithoogte van 775 tot 870 mm, maar ook voor de compleet instelbare hendels en het in twee standen verstelbare windscherm. Een optimale positie van de voetsteunen en de buddyseat laat daarbij zelfs je duopassagier elk kilometer met groot plezier meebeleven.

92 NM.

Met de ideale lijn voor ogen en de blik gericht op de horizon ga je elke bocht zelfbewust en opgewonden te lijf. De ene na de andere, steeds opnieuw. Een typisch geval van #NeverStopChallenging. Altijd mooi wanneer die onlesbare dorst na elk recht eind - de drang om altijd nog een beetje verder te willen - in aanraking komt met de juiste partner: de krachtige 2-cilinder lijnmotor van de F 900 XR levert je tussen 4.500 en 8.500 t/min meer dan 92 Nm. Het optioneel leverbare Dynamic ESA zorgt daarbij voor optimaal dempingscomfort en wel heel stabiel rijgedrag. Wie op deze manier het voortouw neemt, laat de anderen ver achter zich. 

ANTICIPEREND.

Ook bij het thema licht bepaalt de F 900 XR de standaard. Hij beschikt over adaptieve bochtverlichting – als eerste in het middensegment. Deze is aangebracht in de nieuwe ontwikkelde, opvallende LED-koplamp en gaat aan vanaf een hellingshoek van 7° om de bocht optimaal te verlichten: een duidelijk pluspunt tijdens de nacht of bij slecht zicht.

MEER VEILIGHEID.

Talloze andere innovaties zorgen voor rijplezier en een geruststellend gevoel. De Dynamic Brake Control (DBC) en de dynamische motorremregeling (MSR) garanderen meer veiligheid bij remmen in gevaarlijke situaties en als je plotseling van het gas gaat of terugschakelt.

Let op: sommige in de video gepresenteerde kleuren zijn bij het actuele modellenpalet niet meer verkrijgbaar.  

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten onder voorbehoud. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de standaarduitvoering.