De nieuwe BMW S 1000 XR sluit geen compromissen. De motorfiets combineert maximale sportiviteit met goede prestaties, ook tijdens lange ritten. #NeverStopChallenging met de nieuwe XR.

Gelaagde media motorrad vet2

GEOPTIMALISEERDE PRESTATIES.

Met een 4-cilinder lijnmotor voorziet de BMW S 1000 XR in 999 cc, een maximaal vermogen van 121 kW (165 pk) en 114 Nm koppel bij 9.250 toeren per minuut. Het motorblok is speciaal geoptimaliseerd voor prestaties op lange trajecten zonder ergens op in te leveren. Speciale nokkenasprofielen en spruitstukken zorgen voor een indrukwekkend koppel vanuit het midden en het breedste bruikbare toerentalbereik in zijn klasse. En dankzij de langere versnellingsbak in hogere versnellingen loopt de motor rustig en comfortabel.

Gelaagde medias motorrad

DESIGN.

Een groot verschil maar minder zichtbaar is dat de nieuwe BMW S 1000 XR met dezelfde uitrusting 10 kilogram minder weegt dan zijn voorganger. Hierdoor ervaart u meer dynamiek tijdens het rijden. In de lichtste configuratie is het rijklaargewicht zelfs maar 223 kg. Wel goed zichtbaar is de markante voorkant met scherpe contouren en een hoge flyline.

OPTIMAAL RIJCOMFORT.

Het comfortabele stuur en de uitstekende ergonomie met de rechte, ontspannen zithouding voorzien in optimaal rijcomfort. Hiermee rijdt u moeiteloos vele kilometers die ook na lange dagen nog steeds prettig aanvoelen. Herziene aerodynamica en kuipdelen dragen ook nog eens bij aan extra rijplezier omdat u nog beter beschermd bent tegen afkoelen en rijgeluiden. Het verstelbare windscherm laat daarbij zien wat belangrijk is; comfortabel kilometers rijden in plaats van een schuddende helm.

P90527494_highRes_the-new-bmw-s-1000-x
P90527508_highRes_the-new-bmw-s-1000-x
P90527495_highRes_the-new-bmw-s-1000-x
P90527501_highRes_the-new-bmw-s-1000-x

UITRUSTING.

Standaard is de BMW S 1000 XR uitgerust met volledige led-verlichting, rijmodi PRO (inclusief HSC, Pro, MSR, ABS Pro & DTC), een geïntegreerde kofferdrager en een speciaal tolkaartenvakje. Daarnaast kunt u uw motorfiets laten uitrusten met Keyless Ride, RDC, M gesmede velgen, extra led-koplampen, een bagagerek en het Carbon pakket. Ook kunt u zijkoffers, een topkoffer, bagagetassen, een Carbon motorbeschermbeugel en M gefreesde onderdelen toevoegen aan uw S 1000 XR.